Sigma Personeelsdiensten
Vragen?

“Sterk is dat zij in elke levensfase meedenken en meegroeien”

“Het is fijn dat Sigma Personeelsdiensten allerhande mogelijkheden biedt om de salarisadministratie en de verschillende HR-processen zo goed en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Bovendien heb ik een vaste contactpersoon, waar ik met al mijn vragen terecht kan. Dat werkt prettig. En, weten zij zelf het antwoord niet, dan schakelen ze snel met de verschillende specialisten die Sigma ook in huis heeft.”

Lieneke de Wolf is directeur-eigenaar van online marketingbureau Get a Grip in Terneuzen. Met een team van circa tien medewerkers helpt zij bedrijven en organisaties om de beste resultaten met hun online activiteiten te behalen. Aan de hand van een slim uitgewerkt plan zetten zij daarvoor onder andere advertenties, social media en zelfs AI in. “Toen ik acht jaar geleden begon met Get a Grip, nam ik na twee maanden de eerste medewerker aan. Ik kende Marco Hamelink van Sigma Personeelsdiensten al en heb hem direct gebeld. Ik vind het belangrijk om zaken als salarisverwerking en personeelszaken onder te brengen bij een bedrijf met verstand van zaken.” Marco herinnert zich deze start eveneens. “Zo start het vaak: iemand neemt personeel aan en komt dan bij ons voor het uitvoeren van de loonadministratie. Die voeren we zo geautomatiseerd mogelijk uit. Daarna volgt vaak meer.”

Ondersteuning bij de groei van het bedrijf

Dat laatste geldt ook voor de samenwerking met Get a Grip. Zo omarmde Lieneke de app, waarmee medewerkers verlofaanvragen en declaraties kunnen indien. Ook is ze enthousiast over Hubbae, de tool voor efficiënte onboarding van nieuwe medewerkers en de webinars waarmee ze wordt bijgepraat over actuele ontwikkelingen. Marco spreekt verder over onder andere het stroomlijnen van de arbeidsvoorwaarden en het opzetten van een pensioenregeling. Voor Lieneke zijn dit belangrijke aspecten, die zorgen voor meerwaarde in de samenwerking met Sigma Personeelsdiensten. “Bij de start van Get a Grip maakte ik individuele afspraken met elke nieuwe medewerker. Maar naarmate het bedrijf groeit, neemt ook de behoefte aan duidelijke functieprofielen en – waardering toe. Op basis van een benchmark en gesprekken met enkele collega’s heeft Ingrid, HR-adviseur bij Sigma, daarbij geholpen. Zij heeft tevens een SLIM-subsidie aangevraagd voor een investering in teamontwikkeling. Een andere collega heeft me geadviseerd over een pensioenregeling. Ik werk met jonge mensen, maar nu ze richting de dertig gaan, worden ook zulke arbeidsvoorwaarden belangrijk. Als werkgever regel ik dit op mijn beurt graag op een goede manier.”

Volop aandacht voor teamontwikkeling

Wat betreft de teamontwikkeling zet Lieneke samen met Sigma Personeelsdiensten belangrijke stappen. “Samen met Rob, eveneens HR-adviseur, hebben we gewerkt met Lumina Spark. Daarover is ons hele team enorm enthousiast. Sterker nog, ik zou willen dat ik dit zo jong in mijn carrière al een keer gedaan zou hebben! Met deze tool ontdek je je kwaliteiten en ontwikkelingspunten. Zo leer jezelf én je collega’s kennen. Confronterend? Soms wel, maar vooral enorm waardevol. Het resulteert in een betere samenwerking en meer werkplezier. Inmiddels hebben we ook Perform van Nmbrs in gebruik genomen. Daarmee zetten we nu de eerste stappen. Deze managementtool biedt inzicht in de ontwikkeling van medewerkers en het team.”

Eén centrale vraagbaak

Lieneke is na ruim acht jaar intensief samenwerken nog steeds meer dan tevreden. Zij ervaart hoe prettig het is dat alles op het gebied van salaris en personeelszaken bij één vaste partner ligt. Dat werkt efficiënt en voorkomt onnodig heen en weer mailen van informatie. “De samenwerking met Sigma maakt het voor mij mogelijk om veel zaken simpel en snel te regelen. Ook kan ik terecht met vragen en voor advies op HR-gebied. Dat vind ik prettig. Sigma Personeelsdiensten is sterk in het meedenken en meegroeien. Afhankelijk van de fase waarin mijn bedrijf zit en welke behoeften er zijn, bieden ze steeds de juiste ondersteuning.” Marco is eveneens enthousiast over de samenwerking. “Het is mooi om te zien hoe Get a Grip én Lieneke als ondernemer en werkgever zich hebben ontwikkeld. Lieneke staat open voor adviezen en het is erg leuk dat we, vaak in co-creatie, dingen voor elkaar kunnen doen.”

Onze samenwerking met Get a Grip is een mooi voorbeeld van hoe Sigma Personeelsdiensten je kan voorzien van advies op maat. Of je nou je net je eerste medewerker hebt aangenomen of als groeiend mkb-bedrijf: Sigma biedt steeds passend advies en ondersteuning. Kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op!

naar inspiratie overzicht
Hoe maak je optimaal gebruik van de WKR?
14 november 2024
Webinar: Fiscale kansen binnen de Werk­kosten­regeling (WKR)
Webinar: Fiscale kansen binnen de Werk­kosten­regeling (WKR)
Hoe maak je optimaal gebruik van de WKR?